19 Şubat 2013 Salı

pirinçli balkabağı tatlısı

MALZEMELER:
-1 çay bardağı pirinç
-1 su bardağı şeker
-1 kaşık tere yağı
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-3 dilim bal kabağı
-1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
-bal kabakları küp küp doğranır.
-pirinçler yıkanır.
-tencerenin tabanına bir kat küp doğranmış kabak dizilir. yıkanmış pirinçler üzerine dağıtılır. geriye kalan kabaklar da eklenir. 
-en üstüne sıvı yağ ve tere yağı gezdirilip şeker eklenir
-1 bardak da su eklenir
-kabaklar yumuşayınca ateşten alınıp servis yapılır
-üzerine ceviz atılabilir

1 yorum:

  1. Küçükken annemin yaptığı ve severek yediğim bir yemek.Hala çok severim ve yaparım da .Herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil