-önceden hazırlanmış yarım kilo mantı
-1 su bardağı nohut
-1 fincan pirinç
-1 kaşık domates salçası
-1 kaşık biber salçası
-kuru nane
-tuz
-nar ekşisi
KITIRDAĞI İÇİN:
-1 su bardağı un
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 tutam tuz
-hamur haline gelene kadar su
YAPILIŞI:
-2 litre suyu pirinç ile ocağa koyulur
-kaynadıktan sonra pişmiş nohut eklenir
-1 kahsede 1 kaşık domates salçası yemeğin suyuyla ezilir ve kaynayan suya eklenir.
-damak tadına göre nar ekşisi ilave edilir.
-onceden hazırlanmış yarım kilo mantı ilave edilir.
-tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır.
-mantılar yumuşayana kadar kaynatılır.
KITIRDAĞİN YAPILIŞİ:
-hazırlanan kıtırdak hamuru yassılanıp bıçak veya mutfak makasıyla küçük parçalar halinde kesilir.
-hazırlanankıtırdaklar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartılır ardından 1 kaşok biber salçası kuru nane eklenip altı kapatılır.-hazırlanan bu karışım pişen börek çorbasına eklenip ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder